top of page

           

          DİŞ ESTETİĞİ VE GÜLÜŞ TASARIMI

rQrEC5.jpg

Dudaklar,dişeti,dişler, yüz şekli, dişlerin boyları, dişlerin rengi, diş dizilimi, gülme hattı, cinsiyet gibi faktörlerin tek tek ve birbirleri ile ilişkileri göz önünde bulundurularak detaylı estetik analizlerin sonucunda gülüş şeklinin değerlendirilmesidir. Hekimlik ve sanatın birlikte uygulanarak, hastaya özel ideal gülüşün yenilenmesi sağlanır ve hastanın kişisel istekleri de dikkate alınarak sağlık ve doğallığı barındıran gülüşün planlanması amaçlanır.

Gülüş tasarımı nasıl yapılır? Nelere dikkat edilmelidir?

İstediğimiz gülüşü porselen lamine veneerlerle, estetik kompozit dolgularla, bonding yöntemiyle ve beyazlatma işlemiyle yaratabiliriz. Gülüş tasarımında hastanın beklentisini anlamak çok önemlidir. İşleme başlamadan önce detaylı bir analiz yapılması gerekir. Estetik bir gülüş için; dişler ve dişlerle bütünlük oluşturan çevre dokular birlikte değerlendirilip ele alınmalıdır. Tasarımı etkileyecek olan faktörler arasında hastanın yüz şekli, yaşı, cinsiyeti, diş eti seviyesi, dudak mesafesi ve kalınlığı, kapanış ilişkileri sayılabilir. Ön değerlendirmede hastanın stabil durumuyla birlikte dişlerin konuşma, gülme gibi fonksiyon sırasında değerlendirilmesi de yapılmalıdır. Bunu en rahat hastadan aldığımız kısa video çekimleri ve fotoğraflar üzerinde görebiliriz. İdeal estetiği yakalamak için öncelikle diş etinin sağlıklı olması gerekir. Yapılan lamineler veya estetik dolgular ne kadar mükemmel olursa olsun, iltihaplı, kanamalı diş eti varlığında yapılan dişlerin göze estetik görünmesi mümkün değildir. Bu tür durumlarda diş eti tedavi edilir. Gülme hattının yüksek olduğu vakalarda diş eti seviyelenir. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra dişlerin tasarımına geçilir.

NOT: Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

gulus-tasarimi-1-yeniben.jpg
bottom of page